AKTUELNO

Ministar je rekao da takvi poljoprivrednici neće dobiti nikakvu pomoć.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović je najavio danas da će već sledeće godine u saradnji sa institutom Biosens moći preko satelitskih snimaka da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države.

- Sledeće godine ćemo sa Biosensom napraviti nešto da možemo svaku njivu da vidimo, da li je neko palio ili nije. Ako je palio, onda možemo taj alat da koristimo u upravnom postupku i da tog čoveka i kaznimo, tako što će ući u pasivan status po pitanju podsticaja države - rekao je Nedimović na konferenciji "Lideri transformacije društva" u Beogradu.

Istakao je da mu se čini da kada dolazi u Sremsku Mitrovicu kao da je "zavladao Neron" (rimski imperator koji je navodno zapalio Rim): "Sve živo popališe, ne možeš da priđeš".

- E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje, jer ne možeš da ocekuješ od mene, ako sve oko sebe kršiš i lomiš, da te još nagradim podsticajima - poručio je ministar.

Kaže da se paljenjem uništava poljoprivredno zemljište koje je vredan resurs, i podsetio da je do sada puno ljudi poginulo zbog paljenja.

#Branislav Nedimović

'